Tänk Globalt Handla Lokalt i Uddevalla

Uddevallanyheter

Färga håret ljusare utan att bleka

Färga håret ljusare utan att bleka

Trender kommer och trender går, men något som verkar bestå är att färga håret ljusare utan att bleka. Att bleka håret kommer alltid vara något som folk gör, och att just bleka sitt hår utan att skada eller slita på det är något som kommit att blivit väldigt populärt och omtalat på senaste tiden. Ni som har färgat och blekt ert hår tidigare har säkert koll på hur otroligt mycket det sliter på håret, framförallt att bleka håret! Som tur är så finns det några olika metoder man kan använda sig av för att minska på slitaget och ändå få en ljusare nyans, något som du faktiskt kan testa på själv hemma! Fortsätt läsa för att ta del av våra bästa tips om hur du kan göra för att ljusa upp mörkt hår utan blekning. 

Varför är naturlig blekning bättre än kemisk?

Innan vi går in på hur du kan göra för att färga håret ljusare utan att bleka det så vill vi bara förklara lite snabbt varför naturlig blekning är bättre än kemisk blekning. Skillnaden är såklart resultatet, men också hur det påverkar ditt hårs hälsa. Som ni kanske kan förstå så är en kemisk blekning det man gör då man ska ljusa upp håret hos frisören, exempelvis om du besöker en frisör i Uddevalla.

Fördelen med kemisk blekning är att det går snabbt och att det ger rätt tydliga resultat direkt, men nackdelen är å andra sidan att det sliter otroligt mycket på håret. Att ljusa upp mörkt hår med blekning är det absolut värsta du kan utsätta ditt hår för, utan att överdriva! Kollar vi istället på naturlig blekning så är det en mer skonsam process som inte sliter på ditt hår, men samtidigt så ger det inte så tydliga resultat och det tar längre tid.

Att färga håret ljusare utan att bleka det

Så hur går man då tillväga för att ljusa upp sitt hår utan att behöva utsätta det för den slitsamma kemiska blekningsprocessen? Här har ni våra bästa metoder som du kan testa hemma:

C-vitamin och Kokos – naturlig blekning

En variant av ”hemmablekning” på ett skonsamt sätt är att blanda C-vitamin med kokosolja. Det enda du behöver göra sen är att lägga i blandningen i håret på de ställena du vill ljusa upp det, något du kan göra upp till tre gånger i veckan. Låt det verka och fortsätt processen tills du blir nöjd!

Kamomillblommor – väldoftande kur

Det må låta märkligt, men faktum är att du kan använda dig av kamomillblommor för att bleka ditt hår. Det enda du behöver göra är att koka upp vatten för att sen låta blommorna sjuda i det några minuter. När blandningen svalnat silar du den och applicerar sen i håret. Detta kan du göra i flera dagar tills det att du får ett resultat, det är inte det effektivaste sättet att bleka håret men det kommer sannerligen dofta fantastiskt!

Honung – vårdande och uppljusande 

En annan metod som du kan testa då du vill färga håret ljusare utan att bleka det är att använda honung. Fördelen med just honung är att det doftar gott, det gör håret lent, det verkar vårdande, och det kan ha en uppljusande effekt. Applicera honungen direkt i torrt hår och låt verka i minst 60 minuter beroende på resultat. Skölj ur och upprepa 3 gånger i veckan tills du ser resultat!  

Lämna ett svar