Tänk Globalt Handla Lokalt i Uddevalla

Revisor Uddevalla

Tips om revisorer i Uddevalla. För dig som driver företag kan det vara nödvändigt att anlita en revisor i Uddevalla, inte minst om du tycker att bokföringen är krånglig eller om det är något som du rent ut sagt inte har tid med.
Det är viktigt att du låter en utbildad revisor ta hand om din bokföring om du själv inte har koll på hur den ska hanteras eller vad som ska göras. Det finns gott om redovisningsbyråer i Uddevalla, och även privata företag, som kan hjälpa dig med din bokföring och lönehantering i Uddevalla – vi har samlat all information som kan vara nödvändig att veta! 

Revisorfirmor i Uddevalla

Redovisning Uddevalla

Ekonomi I Uddevalla AB

Anlita Ekonomi i Uddevalla AB drivs av Anita Lindqvist som är auktoriserad redovisningskonsult. Här kan företag få hjälp med bland annat löpande bokföring, deklarationer, lönehantering och rådgivning. Framförallt är företagets kunder små och medelstora företag från Västsverige. Anita är auktoriserad av Srf konsulterna vilket innebär en trygghet i att redovisningen sker på ett korrekt sätt. Hur arbetet läggs upp beror på företagens behov, önskemål och storlek. Främst genomförs arbetet på kontoret på Museigatan 2 men delvis utförs tjänsterna ute hos kund.

Redovisning Uddevalla RKR Redovisning och Revision

RKR Redovisning och Revision AB

RKR Redovisning och Revision AB vänder sig mot små och medelstora företag som behöver hjälp med redovisning, revision och rådgivning. De hjälper kunderna med allt från att bilda bolag, driva bolagen framåt och fastställa årsredovisningar. En unik specialitet är att företaget även har en kyrkorevisor anställd. Tack vare ett stort nätverk kan de hjälpa kunderna med kontakter till skatteexperter, advokater och jurister. Välkommen att höra av dig till ”en trygg och kunnig partner för ditt företag sedan 1981”.

Redovisning Uddevalla

Trestad Konsult & Redovisning AB

Trestad Konsult & Redovisning AB erbjuder redovisning, bokslut, deklarationer, lönehantering, rådgivning, bolagsbildning m.m. Vid behov av en revisor hänvisar de däremot till Westra Revisioner. Trestad har auktoriserade redovisningskonsulter och är medlem i FAR. Med kunniga medarbetare, auktorisation och moderna programvaror hjälper de kunderna att känna sig trygg oavsett vilken hjälp som efterfrågas. Byrån hittas i centrala Uddevalla, på Kungsgatan 35 A. Deras kunder finns däremot över hela Västsverige, från Skåne till Strömstad.

Redovisning Uddevalla

Konfjord AB

Kronjord AB grundades 1994 och har tre anställda. Redovisningsbyrån vänder sig till småföretag som vill ha hjälp och stöd gällande den ekonomiska administrationen. Tjänsten anpassas efter kundens behov av hjälp. En del företag vill enbart ha hjälp med bokföring och deklaration medan andra söker mer omfattande tjänster. Framförallt beror det på företagens storlek och egen kompetens inom området.

Redovisning Uddevalla

Hagsgård Revision AB

Hagsgård Revision och Redovisning har många års erfarenhet av branschen och erbjuder kunderna lönehantering, konsultation, deklaration, revision och redovisning. Genom deras bredd kan de erbjuda företag helhetslösningar gällande stora delar av det administrativa arbetet. Revision utförs i samarbete med ett flertal redovisningsbyråer i Sverige men med fokus på Västra Götaland. De har även samarbete med jurister, advokater och andra redovisningsbyråer i närområdet och kan på detta sätt hjälpa kunder att hitta rätt hjälp.

Redovisning Uddevalla

AB Sifferkompaniet

Sifferkompaniet har som mål att ”kostnadseffektivt förenkla Er vardag – så att ni kan fokusera på er verksamhet”. De hjälper företag inom samtliga bolagsformer och kan även hjälpa till med att bilda aktiebolag, enskild firma med mera. De är ”det lilla” företagets ekonomiavdelning och kan hjälpa till med ett flertal tjänster inom ekonomisk administration så som redovisning, lönehantering och ekonomisk rådgivning. Sifferkompaniet är auktoriserad redovisningskonsult via SRF.

Redovisning Uddevalla

Ekonomitjänst i Fyrstad AB

Ekonomitjänst i Fyrstad AB grundades 1997 och hittas på Västgötavägen 24. En mindre redovisningsbyrå som bland annat vänder sig till småföretag i Uddevalla och omnejd. Här jobbar två personer med att hjälpa företagen att få en smidig och enkel administration kring ekonomiska frågor. Bland annat erbjuds löpande redovisning, deklarationshantering och rådgivning. I recensioner om företaget lyfts framförallt snabb service och hög kompetens upp som dess fördelar.

Redovisning Uddevalla

PlusByrån Sverige AB

Plusbyrån erbjuder skräddarsydda helhetslösningar inom ekonomi och företagsutveckling. Företaget är en fusion av Calculo och MG2 som tidigare var två av de mer kända byråerna i Uddevalla. Utöver de vanliga tjänsterna som redovisning, löner, deklaration och bokslut erbjuds även Plustjänster så som affärsrådgivning och hjälp vid ägarskiften. De vänder sig både mot nystartade småföretag som enbart behöver mindre mängd löpande redovisning till stora bolag som önskar ekonomisk kompetens inom företagets lokaler. Plusbyrån är auktoriserad redovisningsbyrå enligt Srf konsulterna.

Redovisning Uddevalla

Bodins Redovisningsbyrå

Bodins Redovisningsbyrå grundades 1979 i Uddevalla och har idag kontor på Brattgatan 4. En av deras styrkor är just det centrala läget med både bra kommunikationsmöjligheter och parkeringsmöjligheter. Inom ekonomitjänster erbjuds bland annat bokföring, deklaration, bolagsbildning, hyresavisering, konsultation och lönehantering. Allt med målet att ”ge ditt företag bättre ekonomi”.

Redovisning Uddevalla

Ekdals Ekonomi & Redovisning AB

Ekdals Ekonomi & Redovisning är auktoriserade av Srf konsulterna och erbjuder bokföring, lönehantering, bokslut, deklaration och ekonomisk rådgivning. Inom ekonomisk rådgivning hittas exempelvis hjälp med att starta företag, verksamhetsstyrning, ekonomistyrning och skatterådgivning. Företaget genomför även flera olika analyser som hjälper företag att optimera sin verksamhet. Ekdals vill vara ”din hjälp med ekonomi och löner” vilket även tydligt sammanfattar deras verksamhet.

Redovisning Uddevalla

Baker Tilly SEK AB

Baker Tilly SEK (Samverkande Ekonomi Konsulter) arbetar främst med kunder på Västkusten och har en stark lokal anknytning. De vill ”bygga vidare på bygdens traditioner för en stark och levande företagsamhet”. Främst vänder de sig till ägarledda företag eftersom de själva är ett ägarlett företag. På detta sätt är de väl insatta i de problem som kan uppstå och lösningar som krävs. Till kunderna erbjuds hjälp med redovisning, revision och rådgivning.

Redovisning Uddevalla

JDG Revision AB

JDG Revision vänder sig till ägarledda privata företag och har allt från enmansföretag till större bolag som kunder. Med deras breda kompetens kan de hjälpa kunderna med hela den ekonomiska kedjan, från kvittot till färdigt årsbokslut. En del aktiebolag väljer även att enbart anlita dem för revision. Kontoret hittas på Torp Köpcenter i Uddevalla.

Redovisning Uddevalla

Redovisningsbyrån Willianna Karlsson

Redovisningsbyrån Willianna Karlsson drivs av Willianna som är auktoriserad redovisningskonsult via Srf konsulterna. En auktorisation som tydligt visar på kompetens och att företaget följer de riktlinjer som branschen har inom bokföring och redovisning. Willianna började som redovisningsassistent 1980 och har sedan dess jobbat, och utbildat sig, inom branschen.

Revisor Uddevalla

Vero Redovisning AB

Vero Redovisning AB är ett privatägt aktiebolag som grundades 2015. Här arbetar två personer som bistår företag med löpande bokföring, skattedeklarationer, redovisning och rådgivning. En mindre och därmed mer personlig redovisningsbyrå där kunderna alltid kan kontakta samma person oavsett vilka frågor som uppstår.

Redovisning Uddevalla

Administrativ Företagstjänst HB

Administrativ Företagstjänst är ett handelsbolag som grundades 1982. De hittas på Augustivägen 9 vilket är hemma hos ägarna. De arbetar med bland annat redovisning, bokföring och annat administrativt arbete som företagare kan behöva hjälp med. Enklast sker kontakt via telefon då företaget inte har någon egen webbplats.

Redovisning Uddevalla

Westra Revisioner AB

Westra Revisioner sätter flexibilitet i fokus. De har ”rådgivning för just din verksamhet. Vi hittar din lösning”. Verksamheten är uppbyggd kring målet att hjälpa företagare att göra bra affärer, oavsett verksamhetens storlek. De är auktoriserad revisor och erbjuder bland annat revision, rådgivning, redovisning, skatterådgivning och hjälp med bolagsbildning. Här ges ett personligt engagemang hos en lokalt ägd byrå.

Redovisning Uddevalla

Calculo Redovisning AB

Calculo Redovisning AB är en av de mest centralt belägna redovisningsbyråerna i Uddevalla. De hittas på Drottninggatan 10 vilket innebär att de lätt nås av företagen i centrum eller via kollektivtrafiken. Företaget erbjuder klassiska redovisningstjänster så som löpande bokföring, deklaration och annan ekonomisk administration. De grundades 2002 och har därmed knappt 20 års erfarenhet av branschen.

Redovisning Uddevalla

Redovisningslaget Ulrika Ekberg AB

Redovisningsbolaget Ulrika Ekberg AB erbjuder ett ”brett utbud av tjänster med hög kvalité”. Bland annat är det tjänster så som löpande redovisning, bokslut, skatterådgivning, bolagsbildning och ekonomisk konsultation. Företag kan därmed få en helhetslösning gällande utveckling, expansion och löpande ekonomisk administration.

Redovisning Uddevalla

Ernst & Young AB

Ernst & Young AB har kontor i över 60 orter i Sverige. Deras styrka är därmed dess storlek och breda kompetens. De ingår även i det internationella Ernst & Young-nätverket där varje medlemsföretag är en unik juridisk person. Här erbjuds hjälp med skatter, rådgivning, löpande redovisning och det mesta inom ekonomisk administration.

Redovisning Uddevalla

Forsberg Henry Revisorer KB

Forsberg Henry Revisorer KB är en revisionsbyrå med kompetens att hjälpa små och medelstora företag med bokföring, deklaration, revision samt annat inom ekonomisk administration. Företaget är beläget på Karl Gustavsgata 4A. Kontaktas enklas via telefon.

Redovisning Uddevalla

Crowe Sydrevisioner AB

Forsberg Henry Revisorer KB är en revisionsbyrå med kompetens att hjälpa små och medelstora företag med bokföring, deklaration, revision samt annat inom ekonomisk administration. Företaget är beläget på Karl Gustavsgata 4A. Kontaktas enklas via telefon.

Revisor för alla uppdrag

Att anlita en revisor eller ta hjälp av en redovisningsbyrå i Uddevalla kan komma med många fördelar för dig som driver företag. Oavsett vilken verksamhet det gäller och hur stor din omsättning kan tänkas vara så är du som företagare faktisk skyldig till att skicka in en korrekt bokföring, och tycker du själv att det känns svårt finns det många proffsiga revisorer som kan hjälpa dig med det!

En revisor gör varje år en noggrann granskning av ett företags årsredovisning och bokföring. De granskar, kontrollerar och kollar igenom allt som rör ditt företag på detaljnivå, och informerar sen dig och ditt företag om det är något som saknas. 

Som nyetablerat företag kan det vara väldigt hjälpsamt att få hjälp med alla frågor som kan uppkomma, inte minst om det är en stor verksamhet med mängder av poster och underlag som ska tas itu med. Detta är något som du och din revisor kan gå igenom under era möten, och även något du kan kontakta redovisningsbyråer i Uddevalla för att få hjälp med. Kom dock ihåg att du ska anlita rätt sorts revisor för att kunna få den professionella hjälp som ofta behövs

Själva yrkesnamnet revisor kan många kalla sig, men att vara en auktoriserad revisor är något helt annat. För att bli auktoriserad revisor krävs det inte bara en högskoleutbildning med kandidatexamen, utan när kandidaten är klar behöver man också studera på heltid som anställd hos ett riktigt revisionsföretag. Det är viktigt att även den som handlägger utbildningen är en auktoriserad revisor.

Måste jag anlita en revisor i Uddevalla?

Enligt lag måste du som driver aktiebolag ha en anlitad revisor som sköter om bokföringen, något du kan lösa genom att exempelvis anlita en revisor i Uddevalla. Om du däremot har ett privat aktiebolag eller annan verksamhetsform kan lagarna skilja sig något. 

Oavsett om du måste eller om du själv känner ett behov av att anlita en revisor så kan det vara väldigt fördelaktigt i många lägen. Är man ett nystartat företag kan det vara särskilt bra att ta hjälp från en revisor eftersom det väldigt många saker att ha koll på när det kommer till företagsekonomi, skatter och inbetalningar. Revisorn kan också ge en bra input på hur ni kan få ett bättre år, hur ni kan tänka gällande inköp och liknande.

Kolla igenom dessa tre punkter och se hur många som du och ditt företag uppfyller. Uppfyller du två av de tre påståendena nedan måste du enligt lag anlita en revisor: 

  1. Du har fler än tre anställda.
  2. Din balansomslutning är högre än 1,5 miljoner kronor.
  3. Din nettoomsättning är högre än tre miljoner kronor.

För dig som bedriver ett företag och vill få reda på om just du måste anlita en revisor som kan hjälpa dig med din bokföring och lönehantering i Uddevalla kan du söka dig fram hos Bolagsverket. Där kan du hitta all information vad gäller olika företagsformer och förpliktelser när det kommer till bokföring, revisor och redovisningsbyråer, samt annan bra information för dig som driver en förening. 

Hitta en revisor i Uddevalla

Att hitta en auktoriserad och skicklig revisor i Uddevalla är sällan särskilt svårt. Vi har listat alla redovisningsbyråer i Uddevalla som vara av intresse för dig som driver företag. Oavsett vad du behöver hjälp med och vilket företag du bedriver kan vi garantera att det finns en revisor i Uddevalla för dig!

Revisionbyrå:Telefon:Hemsida:
Ludvig & Co
Bokföringstjänster
Uddevalla
0522-65 72 80Webbplats
Trestad Konsult & Redovisning AB
Revisor
Kungsgatan 35A · Uddevalla
0522-65 75 30Webbplats
RKR Redovisning & Revision AB
Auktoriserad revisor
Junogatan 1 · Uddevalla
0522-62 60 00Webbplats
4R Ekonomi AB
Revisor
Bangatan 11 · Uddevalla
0522-64 56 60Webbplats
Anlita Ekonomi i Uddevalla AB
Revisor
Museigatan 2 · Uddevalla
070-691 35 28Webbplats
Ekdals Ekonomi & Redovisning AB
Revisor
Victor Andréens väg 5 · Uddevalla
0522-148 85Webbplats
Hagsgård Revision AB
Bokföringstjänster
Tyggården 6G · Uddevalla
0522-78 90 20Webbplats
Vero Redovisning AB
Bokföringstjänster
Tyggården 2 · Uddevalla
0522-367 80Webbplats
EY
Revisor
Gustaf Mattssons väg 2 · Uddevalla
+47 32 78 69 30Webbplats
E-Redovisning & Ekonomi AB
Ekonomisk rådgivning
076-022 16 06Webbplats
Adactio Redovisningsbyrå AB
Bokföringstjänster
Museigatan 2 · Uddevalla
070-790 24 29Webbplats
Plusbyrån AB
Bokföringsfirma
Norra Drottninggatan 10 · Uddevalla
0522-135 90Webbplats
INTRED Redovisningstjänster
Bokföringsfirma
Kungsgatan 13 · Uddevalla
0522-756 07Webbplats
Baker Tilly SEK AB
Auktoriserad revisor
Almåsvägen 2A · Uddevalla
0522-64 65 80Webbplats
EkonomiConsult & Redovisning C.K AB
Bokföringstjänster
Nordanvindsvägen 6A · Uddevalla
076-021 31 06Webbplats

Fördelarna med att anlita en professionell revisor

Letar du efter en erfaren och kvalificerad revisor som kan hjälpa dig att hantera din ekonomi? Att anlita en professionell revisor kan ge många fördelar och hjälpa dig att undvika kostsamma misstag. I den här bloggen diskuterar vi fördelarna med att anlita en professionell revisor, vilka tjänster de kan erbjuda, hur du hittar en kvalificerad revisor och vad du kan förvänta dig när du arbetar med en.

Vad är en professionell revisor?

En professionell revisor är en kvalificerad person som tillhandahåller redovisningstjänster till privatpersoner, företag och organisationer. Professionella revisorer har en djup förståelse för de federala och statliga skattelagarna samt en grundlig kunskap om redovisningsprinciper och förfaranden. De kan tillhandahålla ett brett utbud av tjänster, bland annat genom att förbereda bokslut, analysera data och ge råd i ekonomiska frågor.

Fördelar med att anlita en professionell revisor

Det finns många fördelar med att anlita en professionell revisor. Den mest uppenbara fördelen är att en professionell kan hjälpa dig att undvika kostsamma misstag i din ekonomiska planering. Med sin expertis kan de hjälpa dig att identifiera potentiella fallgropar och föreslå strategier för att undvika dem. Dessutom kan en professionell revisor hjälpa dig att spara tid och pengar genom att förbereda dina skatter korrekt och i tid.

En annan fördel med att anlita en professionell revisor är att de kan ge råd och vägledning i ett stort antal ekonomiska frågor. De kan hjälpa dig att förstå din ekonomiska situation och föreslå strategier för att förbättra den. Detta kan innefatta råd om investeringar, skuldhantering, pensionsplanering med mera.

Vilka tjänster kan en professionell revisor tillhandahålla?

Professionella revisorer kan tillhandahålla ett stort antal tjänster, bland annat skatteberedning, upprättande av bokslut, budgetering och prognostisering samt råd om investeringar och skuldhantering. De kan också ge råd om pensionsplanering, bodelning och företagsplanering.

Dessutom kan professionella revisorer tillhandahålla en rad andra tjänster, t.ex. bokföring, revision och upptäckt av bedrägerier. De kan också erbjuda konsulttjänster, t.ex. inrättande av redovisningssystem och -förfaranden, rådgivning i finansiella frågor samt utbildning och utvecklingstjänster.

Hur man hittar en kvalificerad revisor

När du letar efter en kvalificerad revisor är det viktigt att du gör din research. Börja med att göra en lista över potentiella kandidater och begränsa listan utifrån kvalifikationer och erfarenhet. Du kan också be om rekommendationer från vänner, familj och kollegor som tidigare har använt en revisor.

När du har begränsat din lista är det dags att börja intervjua potentiella kandidater. Under intervjuprocessen är det viktigt att ställa frågor om deras erfarenhet, kvalifikationer och tjänster som de erbjuder. Du bör också be om referenser och kontrollera dem noggrant. Dessutom är det viktigt att ställa frågor om revisorns avgifter och betalningsvillkor.

Intervjua och välja en kvalificerad revisor

När du intervjuar potentiella kandidater är det viktigt att ställa frågor om deras erfarenhet och kvalifikationer. Du bör också fråga hur länge de har varit verksamma och hur många kunder de betjänar. Dessutom är det viktigt att fråga vilka tjänster de erbjuder och hur mycket de tar betalt för dessa tjänster.

När du väljer en kvalificerad revisor är det viktigt att ta hänsyn till deras meriter och erfarenhet. Du bör också ta hänsyn till deras rykte och de tjänster de erbjuder. Dessutom är det viktigt att se till att revisorn känner till skattelagstiftningen i ditt område.

Vad man kan förvänta sig av en professionell revisor

När du arbetar med en professionell revisor kan du förvänta dig att få personliga råd och vägledning. Revisorn bör vara villig att svara på alla frågor du har och ge snabb återkoppling. Dessutom bör de kunna erbjuda ett brett utbud av tjänster, till exempel skatteberedning, upprättande av bokslut samt budgetering och prognostisering.

Du bör också förvänta dig att revisorn är professionell och tillmötesgående. De bör vara villiga att förklara sina tjänster i detalj och se till att du förstår processen. Dessutom bör de kunna förse dig med de nödvändiga dokumenten och blanketterna för att slutföra processen.

Kostnaden för att anlita en professionell revisor

Kostnaden för att anlita en professionell revisor beror på vilka tjänster du behöver. Generellt sett är kostnaden för grundläggande redovisningstjänster relativt överkomlig. Mer komplexa tjänster, såsom upprättande av bokslut, skatterådgivning och företagsplanering, kan dock vara dyrare.

När du överväger kostnaden för att anlita en revisor är det viktigt att tänka på det värde du får. Att anlita en kvalificerad och erfaren revisor kan spara tid och pengar i det långa loppet genom att hjälpa dig att undvika kostsamma misstag. Dessutom kan de råd och den vägledning du får vara ovärderlig för att hjälpa dig att fatta de bästa ekonomiska besluten för din situation.

Kurser och certifieringar för professionella revisorer

För att bli yrkesrevisor måste personer genomföra en rad olika kurser och certifieringar. Generellt sett måste personer avlägga en kandidatexamen i redovisning eller ett relaterat område. Dessutom måste de också avlägga ett certifieringsprov, t.ex. provet för auktoriserade revisorer (CPA).

När man väl har avslutat sina kurser och certifieringar måste man också upprätthålla sina referenser genom att hålla sig uppdaterad om de senaste redovisningsreglerna och förfarandena. Dessutom måste de genomföra fortbildningskurser för att behålla sina legitimationer.

Professionella revisorstjänster

Professionella revisorer erbjuder ett brett utbud av tjänster, bland annat skatteberedning, upprättande av bokslut, budgetering och prognoser samt rådgivning om investeringar och skuldhantering. Dessutom kan de tillhandahålla konsulttjänster, t.ex. inrättande av redovisningssystem och rutiner, rådgivning i finansiella frågor samt utbildning och utveckling.

När man väljer en professionell revisor är det viktigt att ta hänsyn till deras referenser, erfarenhet och rykte. Dessutom bör du försäkra dig om att revisorn känner till skattelagstiftningen i ditt område. Slutligen är det viktigt att överväga kostnaden för deras tjänster och det värde du får i gengäld.

Slutsats

Att anlita en professionell revisor kan ge många fördelar och hjälpa dig att undvika kostsamma misstag. Med sin expertis och kunskap kan de hjälpa dig att identifiera potentiella fallgropar och föreslå strategier för att undvika dem. Dessutom kan de ge råd och vägledning i ett stort antal ekonomiska frågor.

När du väljer en kvalificerad revisor är det viktigt att du gör din research och ställer frågor under intervjuprocessen. Dessutom är det viktigt att ta hänsyn till revisorns meriter, erfarenhet och rykte. Slutligen bör du se till att överväga kostnaden för deras tjänster och det värde du får i gengäld.

Om du letar efter en erfaren och kvalificerad revisor som kan hjälpa dig att sköta din ekonomi bör du överväga att anlita en professionell revisor. Med sin expertis och kunskap kan de ge värdefulla råd och vägledning i många olika ekonomiska frågor.