Frisör Uddevalla

Letar du efter en skicklig frisör i Uddevalla? Du behöver inte leta någon längre tid innan du hittar rätt. Här finns ett trettiotal olika salonger att välja bland, både i centrum och även på Torp Köpcentrum. Vissa salonger inriktar sig mer på herrfrisyrer och andra på dam. Väljer du en större salong brukar även andra typer av tjänster finnas, exempelvis håltagning, skäggvård och liknande.

Frisör – En populär utbildning

Frisörlinjen har under många år varit en av de mest populära i staden. I Uddevalla kan du läsa frisörutbildning på gymnasiet, en treårig utbildningsplan där du också får lära dig om entreprenörskap, hantverk, tradition och utveckling. Förutom de praktiska och teoretiska kurserna inom frisörlinjen ingår även gymnasiegemensamma ämnen som bland annat engelska, historia, idrott, matematik, naturkunskap och samhällskunskap för att nämna några.

Arbetsmöjligheter – Frisör i Uddevalla

Det finns alltid ett behov av duktiga frisörer, oavsett vart i landet du befinner dig. I Uddevalla kan du få jobb på en salong eller öppna din egen salong. Ett tredje alternativ är att starta ett eget företag och hyra in dig hos en större frisörsalong där man hyr sin egen stol. Det är naturligtvis inget fel med att rikta in sina kunskaper mot ett snävare område för att bli riktigt duktig. Exempelvis är en del frisörer skickliga på färg, medan andra är bättre på klippning och hårförlängning. Att arbeta som frisör är ett socialt jobb där man ständigt har kundkontakt. Många som besöker frisören gillar att småprata så det är naturligtvis bra att vara socialt lagd. Man måste också lära sig hantera missnöjda kunder på ett bra sätt samt vara duktig på att förstå vad kunden vill ha för frisyr. Dock får man bra övning under åren då man studerar till frisör. Det ingår nämligen praktik på riktiga salonger. Här får man klippa, färga och ta hand om kunder.

Inriktningar inom frisering

Precis som inom andra yrken är frisörjobbet uppdelat i olika inriktningar. Man kan exempelvis specialisera sig på skäggvård och bli barberare. Men även andra typer av inriktningar finns, som hårförlängning. Hårförlängning har blivit extremt populärt under de senaste åren och inte undra på. Idag är hårförlängningar verklighetstrogna och ofta i äkta hår. För dig som vill lära dig göra permanent finns det också inriktningar att lära sig. Det kan handla om den populära keratinbehandlingen som gör håret alldeles rakt och glansigt, men även lockig permanent.

Något som verkligen för frisöryrket populärt och intressant är att det finns många arbetsmöjligheter. Förutom salonger kan man även utbilda sig för att jobba med skådespelare under filminspelningar eller med att styla frisyrer åt modeller. Detta är också något som öppnar upp för utlandsarbete. För dig som är intresserad av att bli barberare är det vanligast att ändå gå den vanliga frisörutbildning och sedan inrikta sig på just skägg. Det har blivit omåttligt populärt med renodlade barberarsalonger då även skäggtrenderna förändras hela tiden.

Populära frisyrtrender i Uddevalla

Att jobba som frisör innebär en hel del utveckling eftersom trenderna alltid förnyas. Detta innebär att man ständigt behöver lära sig nya tekniker, både när det kommer till att klippa men också färgning. För ett par år sedan var det väldigt populärt med balayage, en färgning av håret där den övre delen var mörkare och topparna ljusare. Som frisör gäller det att både vara intresserad och delaktig inom modevärlden men också ha en egen känsla för stil. Då trenderna inspireras från såväl människor på gatan som från andra länder och influencers finns det idag en enorm bredd av frisyrer. Trots att man som frisör har bra koll på de rådande trenderna gäller det även att ha ett öga för vad varje enskild kund tycker om och passar i.

Boka tid hos frisör i Uddevalla

Om du bor i Uddevalla finns det många olika frisörsalonger att välja bland. Du hittar både större frisörkedjor som LYKO men också mindre och privatägda salonger. Många gillar att återbesöka sin frisör eftersom personen lär sig vad kunden gillar. Eller att frisören har erfarenhet av just kundens typ av hår, och därför får till bättre resultat. Kom ihåg att det är bra att vara ute i god tid när du väl reserverar en tid då man ofta får vänta ett par dagar. Men i och med det stora utbud av frisörer i Uddevalla kommer det garanterat gå att hitta en frisör som kan hjälpa till även om du är ute i sista stund.

Hårstylister i Uddevalla

För dig som behöver hjälp med en håruppsättning, exempelvis inför ett bröllop eller en fotografering, är det en hårstylist du ska gå till. Hårstylister är specialister på att göra vackra håruppsättningar. Det är vanligt att även hårstylisten har den grundläggande frisörutbildningen. För att hitta en skicklig och erfaren hårstylist kan du enkelt göra en sökning på Google för att hitta någon i din närhet.