Frisör Uddevalla

Vill du hitta en frisör i Uddevalla? Med hjälp och tips från oss på Uddevallagruppen har du alla möjligheter att hitta till en frisör i Uddevalla som både matchar det du söker och som kan hjälpa dig med det du vill göra. Uddevalla är i sig inte en överdrivet stor stad, men trots det så finns det väldigt många frisörer och barberare som är riktigt proffsiga på deras arbete, så får dig som söker frisör finns det goda möjligheter att hitta rätt! Oavsett om du vill göra en vanlig klippning, färga håret, göra en uppsättning, sätta i hårförlängning eller fixa till ditt skägg så kan vi se till att du får den hjälp du behöver. Med vår hjälp är det väldigt mycket enklare att hitta rätt, och du är alltid i trygga händer om du vill söka dig runt i Uddevalla.

Frisörer i Uddevalla

Frisör och frisörer i Uddevalla

Salong Chri Chri

Chri Chri är en trevlig och personlig frisörsalong belägen mitt i centrala Uddevalla. Salongen ligger på Södra Drottninggatan 4 i Uddevalla. Här erbjuds klippning, färgning och det mesta inom hårvård. De är även återförsäljare av flera stora märken så som Maria Nila, PXC och Marja Entrich. Bokning sker enklast genom att ringa till salongen, alternativt komma förbi. Öppettiderna är måndag – fredag 9 – 18, lördagar 9 – 13, söndagar Stängt. Varannan torsdag är det öppet till 20.

Frisör och frisörer i Uddevalla

Salong Björken

Salong Björken genomför klippning och annan hårvård med naturens egna produkter. Vid färgning används exempelvis växtfärger och örter. Salongen är därmed ett alternativ för dig som vill undvika de starkare kemikalierna. Klippning och annan hårvård kan även beställas som hembesök. Detta inom Uddevalla tätort och till en extra avgift på 100 kr. Självklart kan även naturvänliga hårprodukter köpas på plats. Bland annat säljs schampoo, hårkurer och stylingprodukter. ”Ett vackert, friskt hår med ekologisk hårvård – För bättre hälsa och renare miljö”.

Frisör och frisörer i Uddevalla

Farbror Sven

Robert, som driver Farbror Sven, har arbetat som frisör nästan hela sitt yrkessamma liv. I salongen kan besökarna få ”allt från klippning till färgning”. Här finns även ett kvalitetsutbud av hårvårdsprodukter. Med ett brinnande intresse för hårvård följer Robert med i trender både gällande frisyrer och produkter. Saknar du inspiration så bjuder han gärna på idéer och råd. Välkommen till Farbror Sven om du uppskattar en salong med ”Erfarenhet, Kunskap och Känsla för Trender”. Bokning sker enklast via telefon.

Frisör och frisörer i Uddevalla

Diva Beauty

Hos Diva Beauty erbjuds tjänster och produkter inom både hudvård och hårvård. De har en av de största frisörsalongerna i Uddevalla Centrum och ligger på Kungsgatan 2 i Uddevalla. Utöver behandlingar säljs flera skönhetsprodukter. Bland hårvårdsprodukterna hittas kända märken som Uniq One, Wella, Revlon och Schwarzkopf.En unik detalj är att de har massagestolar som besökarna kan sitta i under schamponeringarna. Boka även hårtvätt vid nästa klippning och upplev något helt unikt. Bokning kan ske online eller via telefon.

Frisör och frisörer i Uddevalla

Uppströms Frisörer

Uppströms Frisörer hittas i en av de mest centralt belägna salongerna då adressen är Kungsgatan 10 i Uddevalla. Utöver vanlig klippning erbjuds ”plusmeny” med exempelvis glossing, nyansering, blending och olaplexbehandling. Passa på att köp med dig professionella hårvårdsprodukter från bland annat d:fi, Living Proof och hh simonsen. Följ gärna Uppströms både på Facebook och Instagram för inspiration. Bokning av deras tjänster kan ske via hemsidan eller via telefon.

Frisör och frisörer i Uddevalla

Salong Bali

 • Address Asplundsgatan 3, 451 40 Uddevalla
 • Tel 0522-103 47
 • E-Post
 • Webbplats

Salong Bali hittas på Asplundsgatan 3 i Uddevalla. Här erbjuds klassiska frisörtjänster så som klippning, färgning och slingor. I salongen arbetar utbildade frisörer som både har kunskap och erfarenhet av yrket. Vid önskemål om kontakt eller bokning sker detta enbart via telefon. Någon hemsida med priser eller övrig information finns inte tillgänglig.

Frisör och frisörer i Uddevalla

Salong Munken Herr- och Damfrisering

 • Address Kålgårdsbergsgatan 9, 451 30 Uddevalla
 • Tel 0522-104 64
 • E-Post
 • Webbplats
Salong Munken hittas på Kålgårdsbergsgatan 9 i Uddevalla. Det är en klassisk herr- och damfrisör med både klippning och färgning. Här kan även produkter inom hårvård köpas från kända varumärken. Vid bokning hänvisas kunderna främst till kontakt via telefon. De har öppet 9 – 18 måndagar till fredagar samt 8 – 13 på lördagar.

Frisör och frisörer i Uddevalla

Salong vid Ån

Salong vid ån drivs av Maria Peterson. Hon utbildade sig till frisör 1994 och har därmed lång erfarenhet av branschen och dess trender. Frisörsalongen finns på Mötesplats Riverside (Museigatan 2) i Uddevalla vilket gör det både lätt att hitta dit och parkera. Öppettiderna är mån, tis, ons, fred 9 – 18, tors 10 -19 med lunchstängt 14 -15. Bokning sker via telefon.

Frisör och frisörer i Uddevalla

Atas Klipp

 • Address Södra Järnvägsgatan 7, 451 50 Uddevalla
 • Tel 0522-325 50
 • E-Post
 • Webbplats

Atas Klipp drivs av Ata Rafigh och hittas på Södra Järnvägsgatan 7 i Uddevalla. Erbjuder bland annat herrklippning till ett lägre pris än många andra inom branschen. Salongen har öppet 10 – 18 på vardagar samt lördagar 10 – 13. Vid frågor om utbud, priser eller bokning bör frisören kontaktas via telefon. De har ingen hemsida med ytterligare information.

Frisör och frisörer i Uddevalla

Centrumklipparna

 • Address Kungsgatan 18, 451 30 Uddevalla
 • Tel 0522-128 00
 • E-Post
 • Webbplats

Centrumklipparna i Uddevalla erbjuder herr-, barn- och damklippning. Välkommen att boka en tid hos Mikael Neandhers eller Daniel Neandhers. Bägge med över 15 års erfarenhet av yrket. Välj klassisk klippning eller billigare maskinklippning. De samarbetar även med en av de största perukleverantörerna i Sverige och kan därmed erbjuda hjälp att hitta rätt peruk. I salongen kan kvalitetsprodukter köpas hem från bland annat Wella och Grazette of Sweden. ”Kom till oss & varva ner i en lugn & familjär miljö” – Bokning kan ske via mail eller telefon.

Frisör och frisörer i Uddevalla

Carina Anderssons Hårsalong

 • Address Kilbäcksgatan 36, 451 30 Uddevalla
 • Tel 0522-183 90
 • E-Post
 • Webbplats

Carina Andersson hårsalong är en enskild firma som drivs av Carina Andersson. Frisörsalongen grundades 2010 och erbjuder idag ett klassiskt utbud av tjänster och produkter. Boka klippning eller färgning och passa på att köpa hem kvalitetsprodukter inom hårvård efter besöket. Bokning sker enbart via telefon.

Frisör och frisörer i Uddevalla

Salong Nina

 • Address Ridhusgatan 24, 451 42. uddevalla
 • Tel 0522-357 52
 • E-Post
 • Webbplats

Salong Nina drivs av Catarina ”Nina” Larsson, som både är frisör och konstnär. Hos henna kan därmed både håret klippas och akvareller samt annat hantverk köpas. Här finns även kvalitetsprodukter inom hårvård från exempelvis Schwarzkopf, Blomdahl och Hair Gear. Frisörsalongen ligger på Ridhusgatan 24 och bokning sker via mail eller telefon.

Frisör och frisörer i Uddevalla

Stålklang o co

Stålklang & co är hjälper till med inspiration, hårvård, klippning och behandlingar. De kan även ge råd om vilka hårvårdsprodukter som passar utifrån de individuella behoven, produkter som kan köpas på plats. Önskas ett billigt alternativ väljs maskinklippning istället för manuell klippning. Salongen ligger i centrala Uddevalla, på Kungsgatan 26. Bokningar sker enbart via telefon. De anger uttryckligen att bokning inte sker via mail.

Frisör och frisörer i Uddevalla

Elias Salong

Elias Salong drivs av Elias som arbetat inom frisöryrket i över 12 år. Han har bland annt följt med artister på turnéer och varit deras hårstylist. Boka klippning, skäggvård, färgning eller uppsättning. Rabatt ges vid klippning av barn eller pensionärer. I salongen kan även hårvårdsprodukter köpas från Grazette of Sweden, American Crew, DiFi och andra kända märken. Salongen ligger på Trädgårdsgatan 8. Kunder hänvisas att parkera vid Villa svarta Örn plats 2.

Frisör och frisörer i Uddevalla

Studio One

Studio One drivs av Sussie, Tess och Therese vilka alla arbetar med ”stor erfarenhet, kunskap och engagemang”. Salongen startade 2015 med målet att vara salongen med ett STORT HJÄRTA. Utöver stort fokus på kundbemötande och service lägger de stor vikt vid vidareutbildning och att följa med i trender. Boka allt från klassisk klippning till färgning, slingor, permanent eller festfrisyr. Hit kan du även gå för att plocka ögonbrynen eller färga ögonbryn/ögonfransar.

Frisör och frisörer i Uddevalla

Salong Lawli

Salong Lawli erbjuder ett mycket brett utbud av tjänster inom hårvård och skönhetsvård. Här jobbar bland annat auktoriserade hudterapeuter, frisörer med gesällbrev och en spaterapeut. Därmed kan allt från klippning och nagelvård till hårförlängning och lash lift erbjudas. En komplett skönhetsstudio med gedigen kunskap hos personalen. Bokning kan ske via hemsidan eller i kontakt med salongen.

Frisör och frisörer i Uddevalla

Karins Hårdesign

Karins Hårdesign drivs av Karin Rämö. Med utbildning från 1974, Gesällbrev, Mästarbrev och 40 års erfarenhet har hon gedigen kunskap inom branschen. Hon utbildade sig till Hårolog 1990 och har stort fokus på vidareutbildning och kunskap. Detta visar sig även i att hon är medlem i Frisörföretagarna och innehar av frisörlegitimation. Här erbjuds allt från enklare klippningar till färgning, uppsättningar och plockning av ögonbryn.

Frisör och frisörer i Uddevalla

CitySalongen

Salong Aqua hjälper till med bland annat klippning, färgning, hårförlängning med keratinvax samt styling. Här kan även makeup och uppsättningar bokas för bröllop och fest. Bokning kan ske direkt via hemsidan eller att salongen kontaktas via mail/telefon. Här jobbar Ulrika, Anna, Gunilla, Helle och Wilma som klipper mellan 9 – 18 på vardagar och 9 – 13 på lördagar.

Frisörer för alla

Att jobba som frisör är något som blir allt mer populärt, inte minst i en stad som Uddevalla där utbudet kan vara något begränsat och där man ofta har en chans att fastna för en viss favorit. Trots att det finns många frisörer, frisörsalongen och barberare i Uddevalla så kan det vara svårt att veta vilken man ska vända sig till för att känna sig i trygga händer, speciellt om man har tänkt göra ett mer omfattande ingrepp som verkligen kan få fel resultat.

Oavsett vad just du är ute efter och vad du vill göra med ditt hår eller ditt skägg så kan vi alltid se till att du får den hjälp du behöver då du vill hitta en passande frisör i Uddevalla. Kom ihåg att alla auktoriserade frisörsalonger har genomgått många års utbildning för att få ansvara för ditt hår, så håller du dig till de som är riktigt duktiga på sin sak och tar del av de tips du kan få av andra finns det goda chanser att komma rätt!

Välj rätt frisör

Som vi tidigare varit inne på så kan det vara svårt att veta vilken frisörsalong i Uddevalla man ska välja, inte minst om du inte riktigt är familjär med staden och har koll på vad som finns i ditt område. För att hitta rätt frisör, oavsett om du befinner dig i Uddevalla eller om du bor någon annanstans i Sverige, så är det viktigt att du utgår från dina behov och önskemål när det kommer till pris, resultat och område. 

I en stad som Uddevalla, där behovet av frisörer är rätt stort och där utbudet av olika barberare och frisörsalongen är rätt generöst, får du inte heller glömma bort att somliga salongen är bättre på vissa saker än andra. När man utbildar sig till frisör kan man välja att rikta in sig på en viss sak, som exempelvis hårförlängning eller skägg.

Är du ute efter en viss behandling som kräver lite extra kunskap rekommenderar vi dig därmed att du söker dig till salong som är duktig på just det. på så sätt kan det också vara lättare att välja en salong du ska prova på, och att välja rätt frisör överlag. På vår sida kan du ta del av samtliga frisörsalongen som finns att besöka i Uddevalla, oavsett om det gäller en viss behandling eller om du bara vill hitta något som passar.

Glöm dyra priser och krångel

Genom att ta del av de olika frisörsalongerna som finns i Uddevalla kan du inte bara öka dina chanser om att hitta rätt, utan du kan även få en bättre bild av vilken prisbild som gäller för just den behandling som du vill göra samt ge dig själv möjligheten om att faktiskt välja mellan olika alternativ. 

Det kan också vara smart att boka en tid långt i förväg om du vill besöka en frisör som har gott rykte eller som är populär i staden, något som ofta kan ske i just Uddevalla. Glöm inte att du alltid kan få hjälp av oss då du vill hitta rätt frisör i Uddevalla, och att du på vår sida kan ta del av all information som kan vara nödvändig i ditt sökande!

Vad gör en frisör i Uddevalla?

En frisör tar vanligtvis hand om allt som har att göra med utseende, styling och vård av hår på huvudet. En frisör i Uddevalla lyssnar först och främst på kunden och ser till att denne har en tydlig förståelse och förväntningar på det önskade resultatet. Frisörer hänvisar ofta till fotografier och bilder i skönhets- och stiltidningar för att visualisera det utseende som kunden önskar. De måste fortsätta sin utbildning för att kunna erbjuda kunderna den senaste stilen eller klippningen.

En frisör är en person som specialiserar sig på att klippa, färga och styla håret för att förbättra eller bibehålla en persons utseende.

Många frisörer deltar i hårtävlingar för att hålla sig uppdaterade om de senaste stilarna och klippningarna. Dessa tävlingar visar upp färgnings-, styling- och klipptekniker. Salongerna uppmuntrar frisörerna att delta i tävlingar, eftersom en prisbelönt frisör är en bra reklam för salongen och frisören får ofta en stor kundkrets.

Den största arbetsuppgiften som frisörer ofta utför är själva klippningen av håret. Kunder som vill ha en ny look eller som bara behöver en trimning kommer regelbundet att söka sig till en frisör. Frisöryrket kallas också för hårstyling och är processen att styla håret på ett önskat sätt för att förbättra individens utseende. Det finns många stilar som en frisör måste känna till i sitt yrke, bland annat:

 • Lockiga stilar och veta hur man klipper lockigt hår på det mest smickrande sättet.
 • Raka stilar, och veta hur man klipper rakt hår.
 • Korta stilar.
 • Långa frisyrer.
 • Komplicerade up-do-stilar för bröllop och formella evenemang.

Kemiska behandlingar av håret kan förändra hur håret ser ut och känns. Frisörer ger lockigt hår ett kemiskt avslappnande medel som gör det slätt och rakt. Kemisk permanentning ger en halvpermanent frisyr, t.ex. lockar eller vågor i annars rakt hår. Att färga och framhäva håret kräver ofta tålamod och kunskap om kemikalier för att skapa den perfekta färgen. Färgning för flera nyanser kan vara ganska komplicerat och omständligt för frisören.

En frisör fungerar också som expert på hårvård och säljer ofta produkter som han/hon känner till och vill rekommendera till kunderna. Vissa frisörer fortsätter att utveckla sin egen linje av professionella hårvårdsprodukter. Frisörer kan fungera som konsulter eller redaktörer för skönhets- och stilguider.

Ett mindre vanligt område inom frisöryrket är tjänster och produkter för hårrestaurering. En frisör kan ha licens för att hantera hårproppar och vara skicklig på att styla touper och konsthår. Även perukstyling kan kräva särskild utbildning.

Hur ser en frisörs arbetsplats ut i Uddevalla?

De flesta frisörer arbetar i salonger och frisörföretag i Uddevalla. Dessa inrättningar finns i många områden, från köpcentrum till exklusiva spaanläggningar. En frisör kan arbeta som anställd på salongen eller hyra stolsutrymme som egenföretagare. Frisörer kan också arbeta från sitt hem, sitt fordon eller till och med resa till och utföra tjänster i kundens hem. En resande frisör kan besöka sjukhus och hem för vård och boende och på så sätt skapa sig en stadig kundkrets.

Underhållningsindustrin är den näst största marknaden för frisörer. I filmer och teaterföreställningar finns det anställda frisörer som stylar och förvandlar skådespelarna till karaktärer. Andra underhållare, t.ex. musikartister och dansare, har också anställda frisörer bakom kulisserna. Vissa frisörer är anställda av en enda person och reser enbart med dem för att tillgodose deras hårrelaterade behov.

Inom modebranschen arbetar frisörer också med att styla modellernas hår för fotografering och modevisningar. Fotograferingar kan ta frisören till olika platser, inklusive exotiska länder och krävande klimat. Frisörer inom modebranschen ställs ofta inför tidspress och stressiga situationer.

Rätt frisyr för din ansiktsform

En av de viktigaste faktorerna för frisyrens lämplighet är analysen av ansiktsformen. 

Varför är detta så viktigt? Enkelt uttryckt, om fel frisyr skapas för fel ansiktsform blir resultatet en katastrof. Faktum är att även om en väl utförd och välklippt frisyr utförs på fel ansiktsform är resultatet fortfarande en katastrof. Varför frågar du? Därför att frisyrer främst handlar om form och geometri. Det handlar om att sätta den perfekta ramen runt en persons ansikte för att balansera och ge perspektiv åt den övergripande formen.

Formen måste:

 • Minimera icke tilltalande attribut.
 • Främja och komplettera de positiva attributen.

När detta viktiga mål väl är uppnått bör frisyren få liv med textur och färger.

En bra frisör vet instinktivt vilken form som passar dig eller inte. Det är också mycket viktigt och praktiskt för dig att förstå ansiktsformens lämplighet samt att det kommer att hjälpa dig att förstå vad som fungerar och inte fungerar för dig och varför. Det kommer också att hjälpa dig att kommunicera bättre med din stylist och att hålla dem någorlunda ärliga.

Det finns en allmän regel som gäller för balansering av ansiktsformen och det är att du bör försöka uppnå en oval form, vilket är den mest perfekta och tilltalande formen för det mänskliga ögat. För att uppnå detta behöver långa ansikten förkortas, precis som breda ansikten behöver förlängas. Det är ganska enkelt egentligen!

Hur du väljer din ansiktsform

Titta på ett foto av dig själv där håret är borttaget från ansiktet och hitta den bästa överensstämmelsen bland följande beskrivningar och bilder.

Det är viktigt att komma ihåg att även om ditt ansikte kanske inte exakt motsvarar någon enskild form, kommer det att likna en form överlag. Behöver du hjälp med att bestämma din ansiktsform? Prova vår frågesport om ansiktsform.

Oval ansiktsform

Kurvlinjär form.
Längden är lika med en och en halv gång bredden.
Pannan och käken är lika breda.

De bästa frisyrerna för ovala ansiktsformer

Frisyrer för din ovala ansiktsform: korta, medellånga, långa och asymmetriska frisyrer. Bilder på frisyrer för ovala ansiktsformer

Rund ansiktsform

Cirkelformad ansiktsform.
Längden är ungefär lika stor som bredden.

De bästa frisyrerna för runda ansiktsformer

Frisyrer för din runda ansiktsform: korta, medellånga och långa frisyrer.
Bilder på frisyrer för runda ansiktsformer

Avlång ansiktsform

Ansiktet är längre än det är brett.
Lång, rak kindlinje.

De bästa frisyrerna för avlånga ansiktsformer

Frisyrer för din avlånga ansiktsform: korta, medellånga och långa.
Bilder på frisyrer för avlånga ansiktsformer

Kvadratisk ansiktsform

Stark och bred panna.
Kantig käke.

De bästa frisyrerna för fyrkantiga ansiktsformer

Frisyrer för din fyrkantiga ansiktsform: korta, medellånga och långa frisyrer.
Bilder på frisyrer för fyrkantiga ansiktsformer

Hjärtats ansiktsform

Bred vid pannan och kindbenen.
Smal vid käklinjen.

De bästa frisyrerna för hjärtans ansikte

Frisyrer för din hjärtans ansiktsform: korta, medellånga och långa frisyrer.
Bilder på frisyrer för hjärtformade ansikten

Triangulär ansiktsform

Pannan och kindbenen är smala.
Käklinjen är bred.

De bästa frisyrerna för triangulära ansiktsformer

Frisyrer för din triangulära ansiktsform: korta, medellånga och långa frisyrer.
Bilder på frisyrer för triangulära ansiktsformer

Ansiktsform som en diamant

Pannan och käklinjen är smala.
Kindbenen är breda och höga.

De bästa frisyrerna för diamantansiktsformer

Frisyrer för din diamantansiktsform: korta, medellånga och långa frisyrer.
Bilder på frisyrer för diamantformade ansikten

När du har fastställt vilken ansiktsform du har, klicka på länkarna nedan för att se bilder och exempel som visar och förklarar hur form och geometri gör hela skillnaden i frisyrdesign.

Oval
Rund
Kvadratisk
Hjärta
Triangulär
Diamant
Oblong

Vet du fortfarande inte vilken ansiktsform du har? Prova vår frågesport om ansiktsform. Nu när du känner till din ansiktsform och vet hur du väljer rätt frisyr, varför inte ta en titt på utbud av frisyrer som passar ansiktsformer?

Vi har 1 000-talet olika frisyrer att välja mellan som du kan se på ditt eget foto eller på en av våra modeller. Du kan till och med använda vår hårkonsultation Find Your Perfect Style för att hitta de frisyrer som passar din ansiktsform!

 

Snygga korta frisyrer och frisyrer för kvinnor år 2021

Om du letar efter en ny kort frisyr eller vill klippa ditt långa hår, ta en titt på dessa stilfulla korta frisyrer som kommer att ge dig inspiration för att hitta din perfekta korta frisyr. För en liten insats kan du se fantastisk ut i raka, vågiga eller lockiga korta frisyrer som är lätta att styla och underhålla, oavsett ålder, hårstruktur eller hårdensitet. De inkluderar ovanliga, vågade, ljusa, roliga, avante-garde, geometriska och överdrivna frisyrer som är fräcka, iögonfallande och lämpliga för varje tillfälle eller händelse.

Vi är medvetna om den rädsla som kvinnor känner när det gäller att klippa håret kort. Det är en stor förändring och vi kommer att försöka göra denna förändring lättare för dig, för att hjälpa dig att hitta den perfekta korta frisyren som passar dig bäst och ser bra ut på dig, genom att erbjuda information om frisyrens lämplighet för varje kort frisyr, såsom ansiktsform, hårstruktur, ålder och hudfärg.

Våra korta frisyrer omfattar raka, vågiga och lockiga frisyrer.

Korta raka frisyrer
En kort rak frisyr är den typ av frisyr som du skulle kunna bära till nästan alla avslappnade tillfällen eller utflykter. Dessa frisyrer kan variera från topptunga enlängdslooks till snitsiga rakskärningar, korta lager och extremt korta klippor. Korta raka frisyrer är trevliga och snabba att skapa – men det betyder inte att de ser slarviga ut. Dessa frisyrer är bra för att förbättra hårets kondition eftersom döda toppar klipps av regelbundet. De är också snabba och lätta att göra, och för en liten insats kan du se bra ut med en frisyr som håller hela dagen.

Korta vågiga frisyrer
En kort vågig frisyr är nästan självstylande och kräver väldigt lite ansträngning hemifrån för att reproduceras. Några tekniker du kanske vill prova är enkla saker som rufsig, fingertorkning och scrunch-torkning. På naturligt vågiga hårstrukturer är avslappnade korta vågiga frisyrer bra eftersom de låter ditt hår anta sitt eget tillväxtmönster eftersom eliminerad vikt uppmuntrar till mer kropp, studs och vågor. De är också snabba och lätta att göra, vilket sparar dig värdefull tid.

Korta lockiga frisyrer
En kort lockig frisyr kan beskrivas som mjuk, naturlig och bekymmersfri. Dessa frisyrer inkluderar mycket korta ”tvätt- och bärbara” lagerlooks, röriga enhetliga lagerklippningar och topptunga lager med korta graderade underdelar. När lockarna är naturliga eller till och med konstgjorda (permanentat hår) är korta, avslappnade lockiga frisyrer snabba att skapa eftersom lockarna och klippningen avgör vilken form frisyrerna får.

Styling kräver i allmänhet en viss produkt – vanligtvis flytande geler i olika former och styrkor – för att hålla håret stadigt och stylat. Lockor har ett mjukt utseende på grund av sin böjda natur och mjuka utseende för ögat. Den korta längden på denna frisyr kan också vara en välsignelse eftersom tyngd och friss kan kontrolleras och elimineras på tjocka, grova, ostyriga hårtyper.

Korta frisyrer ser smickrande ut på nästan alla, och oavsett vad du föredrar kommer vårt galleri med korta frisyrer från de bästa frisörsalongerna runt om i världen att inspirera dig till att prova några fantastiska korta frisyrer som är trendiga och mångsidiga. Så kolla in våra frisyrer nedan, prova över 280 korta frisyrer och se vilken som passar dig bäst!

Fantastiska axellånga medium frisyrer för kvinnor i 2021

Du kan bära medellånga frisyrer på flera olika sätt, i olika former och stilar, inklusive raka, vågiga eller lockiga. Du kan ändra dem helt i farten och de kommer inte att vara i vägen och förstöra klänningar med högre hals eller kragar. Axellånga frisyrer är också precis tillräckligt långa för att kunna sättas upp i en knut eller en twist, utan att din frisör försöker komma på vad han eller hon ska göra med överflödigt hår. Medium frisyrer varierar från geometriska former och definierade linjer, och vi tillhandahåller hårinformation inklusive ansiktsform och hårtextur för att hjälpa dig att hitta den perfekta medium frisyren som kommer att se bäst ut på dig.

Medium raka frisyrer
En medium rak frisyr kan bäras som en vardagslook på jobbet, hemma eller på lek. Dessa frisyrer består av precisionsklipp, enlängdslooks, klippningar med varierande lager och rakbladsklippningar. Lågklippning och rakhyvelklippning kräver en del styling, medan en look med en längd endast förlitar sig på tyngdkraften för att behålla frisyrens form. Självstyling för enlängdsfrisyrer sparar så mycket tid. För mediumfrisyrer, där sidorna går upp till axlarna, kan håret dras tillbaka för att få ett snyggt kort utseende eller för att få det ur vägen, eller så kan det sättas upp för att göra looken mer formell. Den här hårlängden är varken för kort eller för lång!

Medium vågiga frisyrer
En medium vågig frisyr kan variera från axellånga graderade lager, till tunga enlängdslooks och till och med röriga enhetliga lagerklippningar. När vågorna är naturliga eller till och med konstgjorda (permanentat hår) är avslappnade medium vågiga frisyrer snabba och enkla att skapa eftersom vågorna och klippningen bestämmer hårets form. Vågor som skapats med lock- och värmeapparater kräver mer tid och stylingprodukter för att få stadga. Den medellånga längden på dessa frisyrer gör det också möjligt att dra/knyta tillbaka håret – för att få det ur vägen eller för att klä upp det mer formellt.

Medium lockiga frisyrer
En medium lockig frisyr är mjuk, naturlig och bekymmersfri, med mycket fyllighet som faller på plats av sig själv. Styling kräver i allmänhet lite produkt för att hålla håret stadigt och stylat. Lockor har en mjuk look över sig på grund av deras böjda natur och mjuka utseende för ögat.

Underbara långa frisyrer och frisyrer för kvinnor år 2021

Du kan bära ditt långa hår halvt upp och halvt ner, slätat, flackt, vågat, lockigt, bundet bakåt, uppklistrat, flätat, flätat, och listan fortsätter… Det är bara hårets begränsningar och en stylists brist på teknik eller fantasi som begränsar vad som kan göras med långa frisyrer! Vi tillhandahåller information om håret, inklusive ansiktsform och hårtextur, för att hjälpa dig att hitta den perfekta långa frisyren som passar dig och ser bäst ut på dig. Om du vill fräscha upp din frisyr kommer dessa långa frisyrer att ge dig inspiration för att hitta din perfekta långa frisyr.

Långa raka frisyrer
En lång rak frisyr kan bäras på jobbet, hemma eller på fritiden. Denna frisyr kan klippas kortare på olika ställen för att bryta upp looken; till exempel kan pannkakor användas för att förkorta ansiktsformen och framhäva ögonen, eller ansiktsinramande lager genom sidorna kan dölja en fyrkantigare käklinje. Enlängdslooks är ganska bra självstyling. För stilar som är lagrade eller rakbladsklippta krävs extra ansträngning och tid för styling för att uppnå hållbara looks. För att ändra looken på ett ögonblick kan långt hår också dras tillbaka, sättas upp, flätas eller flätas.

Långa vågiga frisyrer
En lång vågig frisyr är snabb att skapa eftersom den faller i form naturligt. Vågor som skapas med locktänger och värmeapparater kräver dock mer tid och stylingprodukter för att få stadga. Några tekniker som du kanske vill prova är enkla saker som scrunch-torkning med huvudet lutat. Den långa längden på dessa frisyrer gör att du kan dra tillbaka håret ur vägen för ett snabbt byte, eller till och med klä upp det för en formell avslutning.

Långa lockiga frisyrer
En lång lockig frisyr är mjuk, naturlig och bekymmersfri, med fyllighet och spänst. Det är den typ av frisyr som du kan bära när som helst vid nästan alla tillfällen. Styling kommer att kräva användning av produkter i olika former och styrkor för att hålla håret stadigt och inte frissigt. Långa lockiga frisyrer kan bindas bakåt, bäras halvt upp eller halvt ner eller kläs i en mer formell stil – vilket bevisar mångsidigheten hos detta frisyralternativ.