Tänk Globalt Handla Lokalt i Uddevalla

Uddevallanyheter

Frisörutbildning i Uddevalla

Frisörutbildning Uddevalla

Om du är intresserad av att gå en frisörutbildning i Uddevalla finns det gott om möjligheter att hitta något som kan passa dig! Frisörlinjen har under många år varit en av de mest populära utbildningarna i staden. 

Du som är intresserad av att bli frisör och vill gå frisörutbildning i Uddevalla kan välja att läsa det på gymnasiet. Det är en treårig utbildningsplan där du också får lära dig om entreprenörskap, hantverk, tradition, historia och utveckling, samt diverse gymnasiegemensamma ämnen. 

Bli frisör i Uddevalla – ARBETSMÖJLIGHETER 

Att gå en frisörutbildning i Uddevalla kan vara ett bra sätt för att öppna många dörrar och arbetstillfällen. Det finns alltid ett behov av duktiga frisörer, något som gäller oavsett var i landet du befinner dig. Om du har drömt om att bli frisör som vuxen kan du känna dig trygg då du söker dig till Uddevalla – staden har omkring 30 000 invånare som alla är i behov av att få sig en klippning då och då! Vill du bli frisör eller barberare i Uddevalla finns det ett flertal alternativ när det kommer till att studera yrket, och även goda möjligheter när det kommer till arbeten och tjänster. 

Beroende på vad du själv är ute efter för frisörtjänst så kan du få jobb på en salong och jobba som anställd, eller så kan du öppna din egen salong och bli egenföretagare. Ett tredje alternativ är att starta ett eget företag och hyra in dig hos en större frisörsalong, där du då kan hyra din egen stol. Att gå en frisörutbildning kan alltså leda till mycket för dig som vill bli frisör i Uddevalla, inte minst om du går in med en öppen inställning!

Det är naturligtvis inget fel med att rikta in sina kunskaper mot ett snävare område för att bli riktigt duktig, men det kan i sig också göra att du som arbetssökande sen kan få det svårare att hitta tillgängliga tjänster. Exempelvis är en del frisörer skickliga på färg, medan andra är bättre på klippning och hårförlängning. Har du något specifikt intresse inom frisöryrket kan du alltid starta en egen salong och göra din egen grej!

Att jobba som frisör 

För dig som vill bli frisör i Uddevalla kan du vara säker på att du har många pratsamma timmar framför dig! Arbetet är väldigt socialt och innebär konstant kundkontakt, där många som besöker frisören gillar att småprata. Att vara socialt lagd kan därmed vara en fördel om du vill bli barberare eller frisör. 

Man måste också lära sig att hantera missnöjda kunder på ett bra sätt, samt vara duktig på att förstå vad kunden vill ha för frisyr. Dock får man bra övning under åren då man studerar till frisör, inte minst om du går en frisörutbildning i Uddevalla. Det ingår nämligen praktik på riktiga salonger, där du som studerande då får vara med och klippa, färga och ta hand om kunder på riktigt.

INRIKTNINGAR INOM FRISERING

Precis som andra yrken så har du som vill bli frisör chansen att välja vilken riktning du vill gå. Inom yrket finns det olika inriktningar, där du då exempelvis kan välja att specialisera dig på skäggvård och bli barberare. Andra typer av inriktningar är hårförlängning, permanent, olika behandlingar, färg, och så vidare. 

Som tidigare nämnt kan du också välja att arbeta på en salong, att starta egen salong, eller att bli egenföretagare och hyra in dig hos någon. Om du vill gå en frisörutbildning i Uddevalla och bli frisör finns det goda möjligheter för dig att hitta något som passar – vi hjälper dig gärna att hitta rätt riktning! 

Lämna ett svar