Tänk Globalt Handla Lokalt i Uddevalla

Uddevallanyheter

Jobba som redovisningsekonom Uddevalla

Redovisningsekonom Uddevalla

Drömmer du om att jobba som redovisningsekonom i Uddevalla? Då har du goda möjligheter att hitta en utbildning och ett jobb som kan passa genom att ta del av den information som finns att hitta här! Att jobba som redovisningsekonom är väldigt lärorikt och utvecklande på många sätt och vis, och att studera till att bli redovisningsekonom är till och med ännu roligare. På vägen får du inte bara lära dig hur du hanterar siffror och redovisning i sig, utan du lär dig även att hantera sociala situationer, ta dig an olika fall och hur du på bästa sätt skapar kundrelationer som består. När du arbetar som redovisningsekonom har du även valet om att vara anställd eller att driva eget, något du också kan utveckla på vägen!

Jobba som redovisningsekonom Uddevalla

Uddevalla är en stad som kommer med många möjligheter för många människor, inte minst om du vill jobba som redovisningsekonom. Trots allt så är Uddevalla en relativt stor stad som många besöker, så ett behov av en sådan tjänst finns det absolut. I Sverige har vi också väldigt många egenföretagare som är drivna och vill komma långt med sina verksamheter, så i ett sådant land innebär det att efterfrågan på redovisningsekonomer är väldigt hög oavsett var du är. 

Att jobba som redovisningsekonom är, som vi tidigare varit inne på, ett jobb där du kan utvecklas och växa både privat och i din karriär. Många har fördomar om hur det är att jobba som redovisningsekonom, där man i många fall tänker att det bara handlar om att sitta på ett kontor och räkna siffror dagarna i ändå. Trots att man som redovisningsekonom jobbar med ekonomihantering så är det ett jobb som bjuder på väldigt mycket annat, inte minst eget ansvar, konsten om att handla efter situationen, samt social interaktion.

Redovisningsekonom eller revisor?

Något som kan vara bra att veta om då man vill jobba som redovisningsekonom är att redovisningsekonom och revisor inte är helt samma sak, och trots att de är inom samma kategori av arbete och att de båda handlar om ekonomihantering så skiljer sig tjänsterna en hel del. Att jobba som revisor i Uddevalla är alltså rätt stor skillnad mot redovisningsekonom. 

Skillnaden är att redovisningsekonomen är ansvarig för lite av varje, där tjänsten är väldigt bred och kan innebära ansvar för allt som rör just redovisning, konsultation och rådgivning. En revisor jobbar istället med en lite mer nischad inriktning där man ansvarar för att kontrollera arbete som redan utförts av någon annan. Med andra ord får revisorn inte agera rådgivare på samma sätt som en redovisningsekonom, bland annat.

Bli redovisningsekonom

Som tidigare nämnt så finns det goda möjligheter för dig som vill bli redovisningsekonom att både hitta en utbildning, en passande tjänst och ett flertal kunder som är i behov av dina tjänster. Att jobba som redovisningskonsult i Uddevalla är ofta väldigt roligt och kan ge många olika möjligheter vad gäller utveckling och nätverkande.

Oavsett om du vill jobba som anställd eller om du vill starta eget företag och jobba som redovisningsekonom så kommer jobbet med mycket ansvar och egen verksamhet. Du ska sköta ett eller flera företags ekonomi, all bokföring och siffror, ha koll på allt runt i kring och samtidigt ha tid för att ta hand om andra detaljer. Som tur är finns det många att lära sig av, inte minst om du går en bra utbildning och jobbar dig uppåt inom din karriär! 

Lämna ett svar